divendres, 21 de juny del 2013

Primera graduació (MM, CMB, CBM)










El passat dilluns 17 de juny es va graduar oficialment la primera promoció del Grau de Ciències Biomèdiques (2009-2013) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Era un acte esperat pels nous graduats i les seves famílies, com gairebé tota graduació, i també pels professors, o si més no pels professors "motivats" que no vàrem faltar.

Va ser un acte acadèmic, al Paranimf de l'edifici històric de la UB, però al mateix temps va ser molt fresc. Fresc per les intervencions dels graduats per boca dels seus delegats, el Pere i la Cristina, que van fer un repàs molt ric i vivencial del que aquests quatre cursos a la Universitat els ha representat. Des de recordar-nos que han estudiat tres graus diferents (van començar Medicina Molecular, van seguir amb Ciències Mèdiques Bàsiques i finalment han acabat Ciències Biomèdiques) o explicar-nos el "és que sou la primera promoció" que després de sentir n-centes vegades van adoptar com a l'eslògan.

A l'acte va haver-hi més parlaments (massa? m'ho va semblar... però en una festa així són tolerables i  tots van ser molt sentits!). Van parlar els doctors Gaspar Rosselló (vicerector de Política Acadèmica i Qualitat), Francesc Cardellach (degà de la Facultat de Medicina), Carles Miquel (coordinador del Programa de Recerca i Innovació en Ciències de la Salut de la Generalitat de Catalunya), Claudi Alsina (secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya), i els padrins de la promoció, doctors Santi Ambrosio (professor del Departament de Ciències Fisiològiques II) i Pablo Engel (professor del Departament de Biologia Cel·lular, Immunologia i Neurociències, a més del Pere Fontova i la Cristina Pinar (graduats). Va haver-hi, a més a més del recordatori d'anècdotes i agraïments a les famílies, una menció especial per al Dr. Ramon Bartrons, "pare intel·lectual" i activador del Grau de Medicina Molecular (com el coneixíem en els orígens, ara fa 7 o 8 anys).

A proposta del Santi Ambrosio, es va fer el jurament de l'investigador biomèdic, que ben aviat publicare al final d'aquest post, es va fer entrega solemne dels diplomes i l'acte va concloure amb el Gaudeamus Igitur, en play-back :(  --crec que proposaré una optativa per aprendre'l-- i una copa de cava i pica-pica als jardins de l'edifici històric. 

I per acabar, un missatge final per aquests nous graduats, com vaig posar per tancar el CampusVirtual: "només dir-vos que ha estat un plaer fer-vos de profe de TIC (i una mica d'estadística)... tot i que sóc profe d'epidemiologia i la meva recerca és epidemiològica, vaig disfrutar molt a primer (de fet, va ser "inventar-me" l'assignatura, i això sempre és emocionant) i ara més a quart, veient com heu "crescut" com a persones i futurs científics!" 

Moltes felicitats!




Link a la notícia institucional: "Graduació de la primera promoció de ciències biomèdiques"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada